Fotbollsbetting

Fotboll är världens populäraste sport. Under våren och hösten är i princip alla världens fotbollsligor igång. Ofta kan man hitta tusentals matcher att spela på.

För de mest populära spelobjekten, till exempel en match i fotbollens Champions League, finns ofta upp till 100 spelmarknader. Här hittar du alltifrån det vanliga vinnarspelet (1X2) till spel på om en viss spelare drar på sig gult kort någon gång under matchen. Oavsett vilka preferenser du har, så kan du räkna med att du får dina krav tillgodosedda hos ett spelbolag på nätet.

Vilka är då de vanligaste spelmarknaderna på en fotbollsmatch? Oddsguide.nu har tagit fram en lista på de fem spelmarknader som vanligtvis brukar nämnas som de mest populära. Kanske känner du till alla dessa redan? Om inte, så läs vidare och bli upplyst.

Vinnarspel

Det finns tre möjliga utgångar i en fotbollsmatch. Matchen kan sluta med hemma- respektive bortaseger, och den kan sluta oavgjord. Vinnarspel är det absolut mest populära spelalternativet bland de som tycker om att spela på odds.

Över/underspel

Vill man försöka sig på att gissa hur många mål det blir i en fotbollsmatch, under ordinarie tid, är det över/underspel man ska kika närmare på. I fotboll ligger den så kallade ”linan” på 2,5 mål. Väljer man ett underspel får det alltså bli maximalt två mål i matchen för att spelet ska gå in. För de flesta viktigare fotbollsmatcher erbjuds även odds på över/under 1,5 och 3,5 mål.

Målskyttespel

Nästan varje fotbollsmatch har en eller flera målskyttar. Faktum är att bara ungefär sju procent av alla matcher slutar 0-0. Målskyttespelen inkluderar spel på ”första målskytt”, ”sista målskytt” samt ”spelaren gör mål”. I det sista alternativet spelar det ingen roll vid vilken tidpunkt under matchen som spelaren gör mål.

Handikappspel

Ofta är ett av lagen i en fotbollsmatch betydligt starkare än det andra. Oddsen pekar då inte bara mot att det starkare laget kommer att vinna, utan att laget även kommer att vinna med fler än ett mål. I ett sådant läge kan man välja ett handikappspel, det vill säga att det starkare laget ska täcka motståndarens handikapp på ett eller flera mål. Handikappspelet kan givetvis spelas även åt andra hållet.

Draw no bet

Ibland är man relativt säker på att ett visst lag ska ta hem segern i en match. Dock kan det fortfarande finnas vissa osäkerheter. Det kan till exempel handla om att det lag man tror ska vinna har svårt att göra mål för tillfället. Det finns alltså en risk för att matchen slutar mållöst. För att minska risken att man förlorar vadet kan man gardera sig genom att spela så kallat ”draw no bet”, vilket innebär att insatsen går tillbaka om matchen skulle sluta oavgjort.