Vadslagning inom sporter

De mest populära sporterna överlag är också de mest populära sporterna när det handlar om vadslagning på spelbolagen på nätet. Fotboll är givetvis i särklass, men även ishockey, tennis, basket och amerikansk fotboll är populära när det gäller odds och betting. Här nedan kan du läsa något om de vanliga spelmarknader som erbjuds när det gäller ishockey, tennis, basket och amerikansk fotboll.

Ishockey

Den mest populära spelmarknaden när det handlar om ishockey är givetvis det raka spelet på slutresultat. Här bör du dock notera att det finns skillnader mellan europeisk ishockey och NHL-hockey. På NHL-matcher erbjuder spelbolagen ofta spel på Moneyline, det vill säga slutresultatet inklusive förlängning och straffar. Ett Moneyline-spel har alltså bara två utfall. På matcher i europeisk hockey kan du fortfarande välja 1X2-alternativet. Andra populära spelmarknader på ishockeymatcher är över/underspel, korrekt slutresultat samt resultatet efter respektive period.

Tennis

Tennis är en sport med två möjliga utfall i varje match. Även om det inte finns någon möjlighet att laborera med ett oavgjort resultat, finns ett antal andra spännande spelmöjligheter. Precis som i andra sporter finns möjligheten att spela handikapp i tennis. Handikappet räknas i gem eller i set. Det finns också möjlighet att spela över/underspel i tennis. Då är det oftast det totala antalet gem som räknas.

Basket och amerikansk fotboll

Ingen match i basket och amerikansk fotboll får sluta oavgjord. Därför är det bara spel på Moneyline som gäller om man vill tippa utgången i en match. Något som är speciellt för basket och amerikansk fotboll är att spelbolagen ofta erbjuder ett stort antal handikappspel. Handikappen är utformade så att oddsen ska komma så nära 2.00, det vill säga dubbla pengarna, som möjligt. Givetvis kan man också hitta odds på totalpoäng och över/under-spel när det handlar om basket och amerikansk fotboll.